Pınar Et, Türkiye’de gıda sektörünün öncü firmalarından biri olarak 2023 yılında büyük bir başarıya imza attı. Geçen yıl içinde 128.7 milyon TL tutarında yatırım yaparak, 30 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdi. Bu süreçte firma, 255 bin metrekarelik alanda ve bine yakın çalışanıyla faaliyet göstermeye devam ederken, 408 bin küçükbaş, 102 bin büyükbaş hayvan ve 1,6 milyon hindi işleme kapasitesine ulaştı.

Pınar Et, Türkiye’nin hayvancılık sektöründe %5,9 küçülme yaşandığı bir dönemde, işlenmiş et pazarında %18,9 ciro payı elde ederek sektördeki gücünü pekiştirdi. 2023 yılında 4,949 milyar TL ciro sağlayarak büyümesini sürdüren firma, özellikle salam ve sosis kategorilerinde lider konumunu korudu. İndirim marketleri dışında salamda %45,4, sosisde ise %38,5 pazar payıyla öne çıktı.

İşlem Gününde Dibi Gördü Ve Ardından İhraç Açıklaması Yaptı İşlem Gününde Dibi Gördü Ve Ardından İhraç Açıklaması Yaptı

Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, firmanın yenilikçi ve bilimsel yaklaşımlarla sektöre yön verdiğini belirtti. 2023 yılında 15 perakende, 5 e-ticaret, 1 özel müşteri, 12 ihracat ve 5 EDT kanalında olmak üzere toplam 38 yeni ürünle portföylerini genişlettiklerini açıkladı. Özellikle vegan ve bitkisel protein bazlı ürünlerin, örneğin burger ve misket köfte gibi, Amerika ve Körfez ülkelerinde büyük ilgi gördüğünü vurguladı.